Edina_Varga molyos értékelése az Eredet c. könyvről :)

2017.02.16 12:17

VIGYÁZAT! CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZ!

Megint tátott szájjal bámultam az olvasás közben, ezt magyar szerzőnek köszönhetjük?! Nem is értem miért ilyen döbbenetes ez számomra még mindig. De örülök, hogy Cathrin Smith is csatlakozik a kedvenc íróim körébe. 
Hihetetlen jó történetet dolgozott ki nekünk. Mindig is szerettem a történelmet, főleg az óegyiptomi múltat. Fáraók, papok, piramisok, szfinxek. Ez mind, mind megtalálható az Eredetben. Együtt izgulhatunk, Mirával és a régészekkel az ásatásokon, amin olyan csodát fedeznek fel, ami ha nyilvánosságra kerülne, alapjaiban rengetné meg az általunk megtanult történelmet. A származásunk elméletét. Végig teljesen jól kidolgozott, nem éreztem sehol, hogy ezt elnagyolná. Persze a bővebb magyarázatok a végéig váratnak magukra, had' izguljon a kedves olvasó. De addig is a régészeti izgalmakhoz, hozzá ad egy kis krimit. Megcsodálhatjuk Mira nyomozói tehetségét, ahogy átlátja a dolgokat az elejétől kezdve. Ahogy észreveszi a legkisebb részletet is, aminek segítségével végül is ő oldja meg az ügyet. Mikre nem jók a könyvek, kiindulva abból, hogy Agatha Christie művein csiszolta ezt a tehetségét. :) De a csavarok nincsenek ám ennyivel letudva, tesz bele még egyet is. Mira származást. Amit még tovább fokoz Stephenson földönkívüli kapcsolataival. Lebilincselő történet az első szótól az utolsóig. 
A végére egy csipetnyi kritika. :) Kicsit zavart a tegeződés némelyik esetben. Illetve a végén nem igazán értettem Sam és Mira közt a majdnem elcsattant csókot. Se utalás előtte, se folytatás utána, ez így egy kicsit érdekes. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő könyvben. Valamint Mira kezdeti „sutasága”. Ahogy a hotelban, minden idegenbe belebotolván azonnal a feltárja előttük itt létének okát, majd a sikeres ásatás titkait. De ez nem is írónő felé kritika, hiszen, ha nem így írta volna meg, akkor vajon, hogy másképp lehetett volna a szálakat elindítani és összefűzni?! 
Szó, mi szó, szuper jó könyv! Köszönöm Chatrin Smith-nek, hogy elolvashattam, s hogy bétázhatom a következő részt!

 

Kapcsolódó link: moly.hu/konyvek/cathrin-smith-eredet